Waardeer Je Innerlijke Rijkdom

pot_of_gold
1 augustus 2017

Tijdens de online groepshealingsessie van woensdag 26 juli 2017 kwam het volgende symbolisch verhaal naar voren**.

Uiterlijke Armoede

Een gekromd oud (kruiden)vrouwtje dat in jute lompen is gekleed bedelt om eten en geld.
Ze gaat van deur tot deur in de hoop dat mensen haar iets geven.
Het is duidelijk dat ze voor de kwaliteit van haar leven volledig afhankelijk is van de goede wil van anderen. (Of in ieder geval handelt ze vanuit die overtuiging.)
De mensen zien haar echter met argwaan komen en gaan haar uit de weg. Ze zijn niet bereid haar te helpen.

Onbenutte Talenten

In haar huisje zie ik een gouden pot met gouden munten staan. Die pot gebruikt ze niet, want ze ziet de waarde er niet van in. Je kunt het niet eten en je kunt er geen kruidenmengseltjes van maken.
Haar huisje staat symbool voor haar innerlijk en de gouden pot met goud voor haar talenten.

Inzetten van je Talenten Heft Uiterlijke Armoede op

De vrouw pakt wat gouden munten en gaat ermee naar het dorp. Nu kijken de dorpelingen verrast en nieuwsgierig naar haar! Wat zou die vrouw hen te bieden hebben? Zo te zien iets waardevols waarmee ze hun eigen innerlijke waarde kunnen verhogen.
De vrouw heeft nog steeds geen geld om eten en kruiden te kopen, maar nu komen de dorpelingen spontaan naar haar toe met eten en alle andere dingen die de vrouw nodig heeft om haar dagelijkse leven te kunnen leven.

Je Talenten Verspillen

We kijken ook nog even wat er gebeurt wanneer je je innerlijke rijkdom aan de verkeerde mensen geeft. Mensen waaraan je talenten geen innerlijke waarde toevoegen en die ook niet bereid zijn iets terug te doen waardoor jij je talenten verder kunt ontwikkelen.
De pot met goud raakt dan steeds leger tot er niets meer inzit.
Als er geen uitwisseling is waardoor jij je talenten verder kunt ontwikkelen, dan heb je op een gegeven ogenblik niets meer te bieden.

Natuurlijk Talent Kan Niet Worden Onderdrukt

Je natuurlijke talenten kan je gelukkig niet onderdrukken en daarom heb je die altijd tot op zekere hoogte ontwikkeld. Je pot met goud is dus nooit leeg. Je hebt altijd wel iets te bieden aan de juiste mensen op het juiste moment.

Een Natuurlijk Talent Moet Ontwikkeld Worden

Waarom liet de oude vrouw haar pot met gouden munten eigenlijk onbenut in haar huisje staan? Dat is ook nog een interessante vraag om naar te kijken.
Waarom laat jij je natuurlijke talenten eigenlijk onbenut? Waarom denk je dat jouw talenten van nul en generlei waarde zijn?

Om antwoord te kunnen geven op die vraag moeten we terug naar het verleden.
Natuurlijke talenten worden getriggerd in bepaalde situaties. Situaties waarin jij met dat talent een verschil kunt maken.
Als je dat talent voor de eerste keer gebruikt dan weet je niet wat je bezielt en de mensen waarbij je het talent gebruikt weten niet wat hen overkomt. De schrik en de weerstand kan zo groot zijn dat je het talent de volgende keer probeert te onderdrukken.
Jouw talent kwam in ruwe vorm naar buiten. Je mengde je in de situatie (om daar de nodige verandering in aan te brengen) als een olifant in de porseleinkast.
Logisch dat dat op weerstand stuit.

Er zijn meer redenen voor weerstand op het inzetten van je natuurlijke talenten.
Sommige mensen nemen bepaalde beslissingen tegen beter weten in. Jouw inbreng heeft dan geen zin, want ze weten allang dat het (vanuit bepaald opzicht) niet goed is wat ze doen.
Andere mensen denken dat ze niet anders kunnen dan de kant op gaan die ze hadden gekozen en voelen zich dan erg onder druk gezet door jou. En zo zijn er nog wel meer redenen.

Je natuurlijke talenten moeten ontwikkeld worden tot een specialisme voordat je ze altijd in de juiste situatie bij de juiste mensen op het juiste moment kunt inzetten. (En daar heb je weer de natuurlijke talenten van anderen voor nodig!)

De magische weg ontvouwt zich
wanneer jij je talenten uitwisselt op de juiste manier
met de juiste mensen op het juiste moment.

Heling

Toen het verhaal volledig begrepen was kon heling plaatsvinden. De geblokkeerde energie lost op en maakt plaats voor helende energie.
Achtereenvolgens verschenen de volgende helende symbolen:

Pegasus
   Witte_duif
   Witte_zwaan

Pegasus het witte vliegende paard

Deze staat voor de bevrijding van de Ziel uit de greep van het menselijke bewustzijn.

De witte duif

Deze staat voor vergeving. En dan vooral de vergeving van jezelf. Je mag jezelf vergeven voor alles wat je hebt moeten doorstaan omdat je deze situatie niet begrepen had.

De witte zwaan

Deze staat voor het volgen van je levenspad. Je Ziel zal je daarbij leiden.

Krul
**Een symbolisch verhaal is bedoeld om snel tot inzicht te komen van de oorzaak van een blokkade, een bepaald probleem of situatie waar je in zit, waardoor deze geheeld kan worden.
Symboliek is de taal van de Ziel.
Via symbolische verhalen kan de Ziel heel helder aan jou als mens overbrengen wat de kern van het probleem is, hoe het wordt veroorzaakt en hoe het kan worden op gelost.
Ik versta de taal van de Ziel en kan de boodschap op een heldere manier overbrengen, waardoor heling tot stand kan komen.

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT